Recept

Margherita

Margherita bakad med Gourmet Deg

Tips: Vill du få lite mer sting i pizzan? Lägg på lite hackad vitlök, det blir kalasgott!

1. Baka ut degen till önskad storlek. Bred ut tomatsåsen men lämna en liten kant runt pizzan.

2. Toppa sedan med parmesan och mozzarella (+ ev vitlök) och baka av pizzan.

3. Efter ugnen toppar du med färsk basilika och ringlar över lite olivolja.

Pepperoni pizza

1. Baka ut degen till önskad storlek. Bred ut tomatsåsen men lämna en liten kant runt pizzan.

2. Toppa sedan med parmesan, mozzarella, pepperoni och baka av pizzan.

3. Efter ugnen toppar du med färsk basilika, oregano och ringlar över lite olivolja.

Pepperoni-pizza bakad med Gourmet Deg

Räkor

Räkor-pizza bakad med Gourmet Deg

1. Baka ut pizzan och bred på crème fraichen, kan va bra att vispa crème fraichen litet innan så blir den lösare och lättare att bredda ut

2. Toppa sedan pizzan med riven västerbottenost, pepperoni och parmesan och baka av pizzan.

Kebabpizza

1. Baka ut degen till önskad storlek. Bred ut tomatsåsen men lämna en liten kant runt pizzan.

2. Toppa sedan med parmesan, mozzarella, gullök, kebab och baka av pizzan.

3. Efter ugnen så ringlar du din favorit-kebabsås över hela pizzan.

En kebabpizza bakad med Gourmet Deg

Tomatsås

Öppna burken och lägg tomaterna i en skål. Mosa sedan tomaterna med handen och passa på att ta bort hårda delar och roten tills det blir en jämn sås. 

Blanda i saltet och smaka av, olika tomater kan behöva olika mängd salt. Kan stå upp till 1 dygn i kyl sen börjar den få en viss bismak.

Mozzarella

Valet av mozzarella är alltid personligt, men vi rekommenderar att du använder buffelmozzarella. Men det går även bra med fior di latte, i Sverige oftast bara kallad mozzarella.

Oavsett vilken sort av mozzarella du fördrar att använda så tänk på att alltid låta den ”hänga” innan du använder den. Alltså öppna förpackningen och lägg bollarna i ett durkslag så dom får bort så mycket vätska som möjligt. Vill man vara riktigt duktig så skär/bryt mozzarellan innan du lägger det i durkslaget. 

Varför man gör detta är för att du vill ha så lite vätska som möjligt från mozzarellan som blandar sig med tomatsåsen när du bakar och då spär ut tomatsåsen och skapar en rosaliknande blandning istället.

Mozzarella som hängs av innan bakning

Mjöl vid utbakning

Funkar superbra att baka med vanligt vetemjöl. I våra filmer och bilder så har vi använts oss av vanligt vetemjöl.

Ett mer grovmalet durum mjöl som brukar finnas i välsorterade butiker eller fråga i bageriet om butiken har ett eller på ett fristående bageri på gatan.

Skillnaden när du bakar med Durum grosso är att du får en liten annan smak/karaktär på botten och lite lättare att få upp pizzan på spaden.  

© Gourmet Deg 2023